Over mij

Hallo, ik ben Alexander, een trotse Brabander. Ik ben een echte verhalen verteller of het nu voor de camera, achter de camera of op de bühne is, ik wil graag mensen entertainen, informeren of laten zien wat ik kan. 

Momenteel word ik gevraagd voor kleine filmprojecten jeugd series en af en toe bedrijfsvideo’s om te presenteren of acteren. Daarnaast maak ik voornamelijk voor startende bedrijven en het onderwijs video’s. 

Mijn motto binnen het maken van de video’s is; “van mobiele telefoons, voor mobiele telefoons”. Daarmee bedoel ik dat ik video’s draai met een smartphone, op dit moment twee Pixel devices. Ik heb een behoorlijk groeiend assortiment aan extra’s om de video’s zo professioneel mogelijk eruit te laten zien.  

Als kind was ik al bezig met het maken van korte stopmotion lego filmpjes. Iedere beweging kostte mij ongeveer 30 tot 50 foto’s waarbij ik voor iedere foto de lego figuurtjes een klein beetje verdraaide. Op die manier kon ik films naspelen op mijn eigen wijze en mijn eigen verhaal eraan hangen. 

Met een balletlerares als moeder, mocht ik iedere twee jaar genieten van prachtige voorstellingen in een klein theater in Limburg. Ik was bij die voorstellingen vooral onder de indruk van de verteller, die met zijn manier van spreken en vertellen mij kon meenemen in de wereld van het verhaal. Op een jaar of 16 mocht ik voor het eerst het stokje van de verteller overnemen en heb dit tot mijn 32e met veel liefde en plezier gedaan. 

Naast verschillende kleine voorstellingen op de planken begon het bij mij ook te kriebelen om zelf te gaan schrijven en regisseren. Zo ben ik bij het lokale Paastheater terecht gekomen. Hier heb ik twee voorstellingen mogen schrijven en regisseren wat enorm leuk was om te doen. Het derde en tevens mijn laatste jaar daar wilde ik graag gaaf afsluiten door een heuse film te maken met alle kinderen en volwassene die de voorgaande jaren ook hebben meegedaan. Ik had nog amper ervaring met film en wist ook absoluut niet wat ik mezelf op de hals haalde. Het eindproduct is uiteindelijk zo leuk geworden en ik kreeg er zoveel energie van, dat ik dat gevoel niet meer wilde loslaten. 

Ik begon simpele grappige filmpjes zelf te draaien met wat vrienden. Waar ik bij de studie voor docent Duits volop mijn  voordeel uit heb kunnen halen. 

Een aantal jaar later werd ik gevraagd om voor een video clip van de hillbilly moonshiners bluegrass band. Ik zou een klein rolletje krijgen waarbij ik als gemene clown de rest uit mijn tent wilde hebben. Uiteindelijk werd ik de albumcover en draait de clip om mij. Dit was het moment dat het is omgeslagen naar iets waar ik meer mee wilde doen. 

Ik hoop dat je het leuk vond wat meer over mijn achtergrond te leren en mocht je interesse hebben in wat ik doe en of we iets voor elkaar kunnen betekenen, dan kun je altijd contact met me opnemen via de contact button.